Kamerunska vojska ubila 41 pripadnika Boko Harama

Islamistička grupa, Boko Haram, nigerija, Boko Haram, nigerija, Kamerun, Kamerunska vojska , Boko Haram, u samoubilačkom bombaškom napadu, bombaški napadi, Kamerun
"Odbijajući napad Boko Harama u Shogoriju, naše obrambene snage ubile su 34 člana terorističke skupine i uništile dva borbena vozila koja pripadaju Boko Haramu", rekao je Tchiroma. Sedam militanata i jedan vojnik ubijeni su u odvojenom sukobu.

Kamerunske su snage u nedjelju izvele prve zračne napade na položaje Boko Harama nakon što je 1.000 boraca te militantne skupine napalo vojarnu u blizini granice s Nigerijom i Čadom na sjeveru zemlje i prisililo vojnike na bijeg.

"Akcija zračnih snaga nova je faza u borbi Kameruna protiv Boko Harama, u svjetlu brojnosti i načina neprijateljskih napada", rekao je za njemačku agenciju dpa pukovnik Didier Badjeck.

Vojska je uspjela ponovno preuzeti vojarnu.

Boko Haram, s glavnim uporištem u Nigeriji, posljednjih je mjeseci izveo više napada na sjeveru Kameruna, natjeravši vojsku da poveća svoje snage u tome području.

Kamerunski predsjednik Paul Biya u svibnju je objavio rat Boko Haramu, a od tada tisuće vojnika poslane su na sjever.

Ministar obrane Edgar Alain Mebe Ngo'o nedavno je u parlamentu izjavio da će se vojska u iduće dvije godine pojačati s oko 20.000 novaka.

Hina