FOTO/VIDEO  JURILI 150 NA SAT I SNIMILI VLASTITU SMRT Majka preminulog mladića: 'Ako ova snimka ikom spasi život, vrijedilo ju je pokazati'

nesreća, smrt, snimak, video snimak
U Renault Cliu bili su vozač Kyle Careford (20) i njegov prijatelj Michael Owen, koji su jurili kroz mračne ulice.

Michael je navodio prijatelja i konstantno mu ponavljao 'uspori, uspori' i 'ajde, ajde'.

Nekoliko sekundi kasnije slika se zamračila i začuo se zvuk sudara u tihom selu Rotherfield u Engleskoj.

Auto se zabio u kameni zid crkve i preokrenuo nekoliko puta. Potom se čuje prigušeni glas žene koja viče 'čujete li me' i 'je li itko živ'.

Obojica mladića proglašena su mrtvima na mjestu nesreće.

Stravičnu snimku objavili su njihovi roditelji kako bi upozorili druge mlade vozače.

- Odgajali smo ih učeći ih što je dobro, a što loše. Nadali smo se da slušaju naše savjete, i da će kad odrastu donositi ispravne odluke. Dok su se vozili, činilo se kako je Michael bio zabrinut zbog prevelike brzine. Vikao je 'Uspori, idemo 150 na sat'. Ne znam zašto su to učinili i obojicu ih krivim. Ako će ova snimka barem jednu osobu spriječiti da učini nešto slično, ovaj video ima smisla pokazivati. Želim da mladi vide kako 'zabavna' vožnja može biti smrtonosna. Niste nedodirljivi, morate shvatiti koliko je vaš život dragocjen, i vama i drugima. Bilo je užasno uznemirujuće gledati ovaj video, no nadam se da će biti iskorišten u dobre svrhe - kazala je Michaelova majka.

Kada su se zaletjeli u crkvu, susjedi su izašli čuvši buku i lom, a onda hitno pozvali vatrogasce koji su na posljetku morali razrezati auto kako bi ih izvukli, no mladići su već bili mrtvi.

jutarnji list