Još dva bh. državljanina osumnjičena za napad u Parizu 2015.

teroristicki napad u parizu 2015

Kako je izjavio Regoje, Veleposlanstvo BiH u Berlinu je 28. lipnja 2019. godine primilo službenu informaciju nadležnog Državnog tužiteljstva u Dresdenu da je, na osnovu Europskog naloga za uhićenje izdanog od Osnovnog istražnog suda u Bruxellesu, Kraljevina Belgija, jedan državljanin BiH uhićen u SR Njemačkoj 20. lipnja 2019. godine u 01.48 sati.

U istoj informaciji se navodi da se imenovana osoba nalazi u ekstradicijskom pritvoru u pritvorskoj jedinici u gradu Hale u SR Njemačkoj, gdje će boraviti do pravosnažnosti odluke o izručenju nadležnim organima Kraljevine Belgije, prenosi N1.

Prema navodima Državnog tužiteljstva u Dresdenu, predmetni Europski nalog za uhićenje izdan je zbog postojanja sumnje da je imenovana osoba povezana s aktivnostima terorističke skupine odgovorne za terorističke napade u Parizu od 13. studenog 2015., koji su se dogodili u koncertnoj dvorani „Bataclan".

Ministar-savjetnik Regoje je dodao da je u informaciji Državnog tužiteljstva u Dresdenu navedeno i da se istraga u istom predmetu nastavlja protiv navedene osobe i još dva državljanina BiH, čija imena nisu navedena, uz napomenu da, za sada, više informacija neće biti dostupno javnosti, zbog razloga koji se tiču daljeg provođenja istrage.