Izvanredno stanje u Crnoj Gori: Specijalci na ulicama Podgorice

Izvanredno stanje u Crnoj Gori: Specijalci na ulicama Podgorice
Pojačanoj kontroli i nazočnosti pripadnika interventne i posebne postrojbe policije koja je patrolirala u više dijelova Podgorice, pretresala građane i automobile, prethodile su ostavke i smjenjivanje dijela čelnika Policije.

U posljednjih mjesec dana u Podgorici su u nizu bombaških napada poginule dvije i teško ranjene još dvije osobe.

Nekoliko čelnika crnogorske policije podnijelo je ostavke ili je smijenjeno poslije najnovijih eksplozija koje se pripisuju "mafijaškim obračunima".

Ostavke su podnijeli šefovi Kriminalističe policije i Odsjeka za osiguranje osobai, a smijenjeni su načelnici policije u Baru i Kotoru, i šef Kriminalističke policije u Podgorici.

Bar i Kotor su posljednjih godina mjesta obračuna zavađenih kriminalnih bandi što se posljednjih mjeseci preselilo i u Podgoricu.

Ministar unutarnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je sinoć podgoričkoj televiziji "Vijesti" da su "javni red, mir i sigurnost građana ugroženi".

- Najnoviji događaji u Podgorici i prethodni u nekim drugim gradovima opravdano izazivaju zabrinutost građana koji očekuju od nadležnih da svim kapacitetima uđu u oštru borbu s organiziranim kriminalom - rekao je Nuhodžić.