Izrael: Zračni udari na mete u Gazi

izrael, Najnovije napetosti, palestina
- Zbog stalnih raketnih napada na izraelska naselja na jugu, izraelski ratni zrakoplov napao je 10 terorističkih lokacija u središnjem i južnom dijelu Pojasa Gaze, piše u priopćenju.

Za sada nema dojava o žrtvama stradalim u zračnim udarima.

Izrael je također pojačao svoje kopnene snage uzduž granice s Gazom, dajući do znanja da je, ako raketiranje ne prestane, moguća i invazija. Egipat pokušava posredovati u proglašenju primirja između dviju strana.

Najnovije napetosti buknule su sredinom lipnja nakon otmice i ubojstva trojice izraelskih mladića na Zapadnoj obali. Izrael za njihovo ubojstvo odgovornim smatra Hamas. Samo dan nakon njihova pogreba, palestinski 16-godišnjak je otet na ulicama istočnog Jeruzalema, a njegovo je tijelo pronađeno par sati kasnije. Obdukcija je pokazala da je dječak bio živ zapaljen. Za njegovu smrt Palestinci su prst krivnje uperili u ekstremno desne Židove. Zbog pogibije Abi Khdaira u istočnom Jeruzalemu i arapskim selima izbili su veliki palestinski prosvjedi i sukobi s izraelskim snagama reda. U nedjelju su poprišta žestokih prosvjeda mirna.


Hina