Ispovijest putnice iz zrakoplova u Istanbulu koji se raspao na tri dijela

Ispovijest putnice iz zrakoplova u Istanbulu koji se raspao na tri dijela
Andolija

U tijeku je liječenje i oporavak ozlijeđenih u jučerašnjem izlijetanju putničkog aviona s piste prilikom slijetanja na međunarodni aerodrom "Sabiha Gokcen" u Istanbulu, pri čemu su poginule tri osobe, a ozlijeđeno ukupno 180 osoba.

U bolnici Emsey u Istanbulu hospitalizirani su Rumeysa Demirtas i njen suprug Seref, putnici iz aviona. Rumeysa je u razgovoru s novinarom AA ispričala kako je sve jučer izgledao na aerodromu "Sabiha Gokcen".
 
Kazala je kako je avion sletio pri velikoj brzini, a nakon što je udario u tlo, naglasila je Demirtas, osjetila je kao da je avion ponovo poletio.

"U tom trenutku smo vjerojatno izlijetali s piste. Primijetili smo da je avion naglo udario u tlo i počeli smo komentirati da je to vjerovano zbog vremenskih uvjeta. Prilikom prvog udara u tlo nismo osjetili da je stvar toliko dramatična. Nakon izlijetanja s piste avion je udario ponovo u tlo i prepolovio se, tek tada nam je bilo jasno o čemu se radi", kazala je Demirtas.

Dodala je kako se avion prepolovio u neposrednoj blizini mjesta gdje je sjedila.

"Odmah do mog sjedišta, a bio je to broj 26. Nakon što se avion prepolovio nastala je panika. Neki od putnika počeli su govoriti 'skačite, avion će eksplodirati'. Ustala sam, a potom pomogla mužu da izađe iz aviona", rekla je Demirtas.

Demirtas je dodala kako su avion na kraju napustili kroz njegov rep, koji je također bio polomljen.

Suprug Seref Demirtas, koji je uslijed udara aviona slomio kost ramena i kuka, također je kazao kako je prvi dodir aviona s tlom bio netipičan i za slučajeve slijetanja u lošim vremenskim uvjetima.

"Čuo se jak udar, mogao se čuti i zvuk udara. Ubrzo nakon toga je avion izletio s piste, čula se galama i nastala je opća panika", poručio je Demirtas.