FOTO/VIDEO  ISIL prijeti državama u regiji: 'Mi smo islamski hilfet'

ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, U proglasu ISIL-a, kanal na YouTubeu,  islamski hilfet

Na YouTube kanalu grupe koja se naziva Put Hilafeta 10. je stonbja objavljena videoporuka naziva 'Mi smo islamski hilfet', a grupa je u njoj najavila dolazak na naše prostore.
"Naređeno mi je da se borim protiv ljudi sve dok ne posvjedoče da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Allahov poslanik, dok ne počnu namaz klanjati i zekat davati. Kad budu to uradili, zašitit će od mene svoje živote i imetke, osim kada to pravo islama zahtjeva. A njihov konačni obračun pripada Allahu", navode se na početku videa riječi Muhameda iz zbirke Buharije i Muslima.

Video zatim 'ispunjava' vjerska pjesma s riječima: "Radujte se oj Balkanci, bliže ba, se bolji dani. Dolaze vam muslimani, mi smo islamski hilafet. Raduj se o ti Srbija, bit ćeš dio na islamija iako ti to ne prija, mi smo islamski hilafet. Raduj se o Kroatija, past će ti demokratija, Božji zakon, pravda svima mi smo islamski hilfet. Raduj se o Crna Goro, dolazimo mi uskoro. Bit ćeš naše mjesto novo, mi smo islamski hilafet. Bosna i Hercegovina, eto vam mudžahedina, pašće glave murtedina, mi smo islamski hilafet. Radujte se Albanija, Kosovo, Makedonija, vratićemo vam šerijat, mi smo islamski hilafet. Raduj se i ti Obama pobjeda pripada nama, mi smo sinovi islama, mi smo islamski hilafet".