Investicijska korporacija Dubaija (ICD) kupila Porto Montenegro

ICD , Porto Montenegro, milo đukanović
Rečeno je da je poslovna tajna iznos za koji je ICD kupio Porto Montenegro.

Porto Montenegro dobio je novog vlasnika - Investicijsku korporaciju Dubaija (ICD), koja će dodatno doprinijeti afirmaciji tog nautičko turističkog kompleksa i crnogorskog turizma, izjavio je crnogorski premijer Milo Đukanović, prenosi Srna.

Đukanović je rekao da je to važno ne samo za Porto Montenegro i Tivat, nego za ukupni budući ekonomski i društveni razvoj Crne Gore.

ICD je glavna investiciona korporacija Vlade Dubaija, a Đukanović je zahvalio Peteru Munku, većinskom dioničaru kompanije Montport Capital, koja je bila vlasnik Porto Montenegra, na hrabrosti da uđu u taj projekt.

"Nije bilo jednostavno povjerovati prije nešto više od deset godina da je Crna Gora baš ta destinacija u kojoj je moguće realizirati ovako zahtjevan projekt. Nije bilo jednostavno savladati sve sumnjičavosti i nepovjerenje domaće javnosti i brojne izazove koje je donijela ekonomska kriza", naveo je Đukanović, a prenosi Al Jazeera Balkans.

Prema njegovim riječima, Porto Montenegro dobiva za vlasnika renomiranu korporaciju, kakva je ICD, koja ovom kupovinom ulazi u svoju najkrupniju investiciju u Europi.

Rečeno je da je poslovna tajna iznos za koji je ICD kupio Porto Montenegro.