Interpol objavio javni apel za traženje osam muškaraca zbog nasilja nad ženama

nasilje nad ženama, BIH, interpol, tjeralica, nasilje nad ženama, pokušaj silovanja, državljanin hrvatske, optužba, zlostavljanje, Split, djeca, silovanje, droga

Međunarodna policijska agencija Interpol u ponedjeljak je objavila javni apel za traženje osam muškaraca širom svijeta od Rusije do Brazila zbog ubojstava i drugih zločina nad ženama.

Interpol je uputio apel koji se poklapa s međunarodnim danom Ujedinjenih nacija za suzbijanje nasilja nad ženama.

Od osmorice, dvojica su tražena u Rusiji, a po jedan u Danskoj, Norveškoj, Ukrajini, Brazilu, Cipru i Sjedinjenim Državama, javlja Reuters.

Šest slučajeva odnosi se na ubojstva, na seksualno nasilje, teške tjelesne ozlijede koje su rezultirale smrću, otmicom i silovanjem.

Interpol je u apelu naveo da je jedna od dvije žene ubijene širom svijeta ubijena od strane partnera ili člana obitelji , dok jedna od tri žene i djevojke tijekom života dožive nasilje.

"Ovaj apel je podsjetnik na to kako žene i djevojke univerzalno doživljavaju nasilje i zlostavljanje širom svijeta" - navodi se i dodaje da su osumnjičeni podvrgnuti Interpolovim crvenim potjernicama, koje od vlasti širom svijeta traže da sprovedu istragu.