FOTO/VIDEO  Hrvati u Den Haagu proslavili ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju

Na simbolično nazvanom bulevaru ( Aveniji) EUROPE , pridodano je jedno stablo kao simbol nove države koja je pristupila Europskoj uniji .Simbolično sadnju spomenutog stabla u Aleji europskih stabala su odradili Gradonačelnok Den Haag-a gospodin Jozias van Aartsen , generalni tajnik inozemnih poslova Kraljevine Nizozemske gospođa Renée Jones-Bos, te Veleposlanica RH u Den Haag-u Vesela Mrđen Korać.

Nakon prigodnog kulturnog programa u izvedbi nizozemskog pjevačkog zbora ''De Trossen los'' i njihove izvedbe hrvatskih i nizozemskih pjesama slavlje je nastavljeno u zgradi veleposlanstva Republike Hrvatske gdje je sve nazočne ponovno oduševio pomenuti glazbeni zbor sa pjesmom ''Živjela Hrvatska ''.

Među nazočnim na današnjoj proslavi je bio veliki broj gostiju iz političkog, vjerskog i kulturnog života kako Nizozemske tako i Hrvata u Nizozemskoj kao i mali broj gostiju iz domovine. Svim nazočnim se obratila hrvatska veleposlanica Vesela Mrđen Korać
zahvalivši im se za podršku i suradnju u ostvarivanje volje hrvatskog naroda, ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju .

Ekipa HERCEGOVINA.info također je nazočila ovoj proslavi pa pogledajte kako je to bilo u Den Haag-u.