Hrvati krenuli na doček Nove u Beograd, a na splavovima ih dočekao šok

doček Nove godine, Beograd, splavovi

Bez riječi isprike, štoviše bez ikakvog pojašnjenja, umjesto dočeka Nove godine na popularnoj beogradskoj party splavi Port, koji je uredno rezerviran i uplaćen putem zagrebačke turističke agencije Fun Factory i to u iznosu od 45 eura po osobi, početak 2020. dočekali su - ispred ulaza, piše Novi list.

Riječ je o skupini mladih turista s riječkog te istarskog područja koji su se najprije u Zagreb uputili s nekoliko autobusa. Za put do Beograda iz hrvatske metropole odabrali su party vlak Fun Factorya što je uz DJ glazbu prometovao od Zagreba do Šida.

Iako je u prvoj najavi bio put Zagreb-Beograd-Zagreb, kasnije se iz, jako popunjenog, vlaka silazilo u Šidu da bi se do Beograda opet putovalo - autobusima.

Uz klasični turistički razgled glavnog grada Srbije, u fakultativnom aranžmanu bio je i spomenuti doček u Portu. Na žalost, kako su nam istaknuli, umjesto zabave dobili su dvosatno - smrzavanje ispred ulaza.

Kad su nakon tog čekanja uspjeli u manjem dijelu ipak ući, o njihovoj rezervaciji nitko pojma nije imao, njihov rezervirani stol jednostavno - nije postojao.

Uputili smo ovim povodom upite agenciji Fun Factory kao i njezinom vlasniku Branku Paunoviću te beogradskom Portu. Na žalost nakon višesatnog iščekivanja - stigao je samo odgovor kako ćemo odgovor dobiti kad se grupa - vrati. A to znači tek u petak....

Uz svu nelagodu i frustraciju djevojaka i mladića koji su se našli u opisanoj situaciji, ovaj je događaj tim gori jer poznato je koliko je osjetljiva obnova povjerenja na relaciji između Hrvatske i Srbije.

Kaže se, s razlogom, kako turizam spaja i pomaže razumijevanju, kako gradi mostove. Izgleda, ne baš uvijek. Jer potegnuti šestotinjak kilometara da bi se u novogodišnjoj noći umjesto zabave dobilo ozebline, pa i nije neki turizam.