FOTO  Hercegovina info na velikom sajmu nautike u Amsterdamu

Veliki broj malih i velikh firmi okupljen na jednom mijestu i veliki izbor svih vrsta plovila privukao je ne mali broj znatiželjnika ne samo iz zemalja Beneluxa, nego i iz čitavog svijeta. Mogućnost kupnje od plovila, pokretačkih pogona svih vrsta, malih nautičkih inovacija pa sve do rezervnih djelova privukla je veliki broj posjetitelja kojih je danas po procjenama domaćina bilo oko 50.000 posjetitelja.

Na ovom sajmu zvanom HISWA- RAI 2013 pored nekoliko stotina (358) izlagača iz cijelog svijeta svoj štand je imala i Hrvatska gospodarska komora. Hrvatska gospodarska komora je najstarija hrvatska i regionalna gospodarska institucija s kontinuiranim djelovanjem, koja se svih 160 godina postojanja uvijek prilagođavala zahtjevima svog vremena, što čini i danas.

Kao i dosadašnjih godina, HGK Županijska komora Rijeka prema Planu promocije hrvatskog gospodarstva na sajmovima u inozemstvu u 2013. godini organizira prezentaciju turističko-nautičke ponude na nautičkom sajmu HISWA Amsterdam, koji se održava od 06.-10.03. 2013.godine.

HGK Županijska komora Rijeka zakupila je na navedenom Sajmu izložbeni prostor od 10m2, na kojem će prezentirati turističko-nautičku ponudu Primorsko-goranske županije, ali kao sjedište Udruženja hrvatskih marina, i Republike Hrvatske u cjelini. Štand HGK-Županijske komore Rijeka nalazi se u hali br 2., štand br.125. Na štandu će cijelo vrijeme održavanja štanda biti poslovni tajnik Udruženja V. Dujmović.

''Croatian Chamber of Economy Rijeka County Chamber ''pokušat ce reklamiranjem turističke-nautičke ponude i kontaktima pronaći moguće partnere u EU čime bi zasigurno pomogli preporodu i promoviranju same Hrvatske, te malih i velikih brodogradilišta , a i uzdrmanoj privrednoj grani koja bi zasigurno povukla za sobom automatski i ostale proizvodne kapacitete kako i uslužne djelatnosti vezane za samu brodogradnju, ali i turizam kao primarnu granu hrvatske obale.

Na samom sajmu HISWA-RAI 2013 bit će i dodjeljene zvanične nagrade namjenjene promociji i kvaliteti izlagača što u budućnosti za samog proizvođača znači mnogo više od same nagrade .

Na ovom sajmu bit će dodjeljene i slijedeće nagrade :

1.Motorni brod za 2013

Po izvješću žirija za ovu prestižnu nagradu u uži izbor su ušli brodovi: Bronson 36 Islander, Ned 70 i Long Island 40 Runabout.

2. Brod sa jedrima(jedrenjak) za 2013

Po izvješću žirija za ovu prestižnu nagradu u uži izbor su ušli brodovi: J70, Nacra 17 i Hallberg-Rassy 412,  a ovu prestižnu nagradu nagradu je dobio brod  De Nacra 17

3.Najbolji HISWA proizvod za 2013

Ova prestižna nagrada bit će dodjeljena na kraju ovog velikog sajma 10.ožujka 2013 kao i nagradu ''Motorni brod za 2013''.

hercegovina.info