Hadžić pod jakom policijskom pratnjom krenuo prema Haagu

goran hadžić, Haag
Nešto iza 8 sati jutros, Hadžića bi trebala opet posjetiti obitelj u pritvoru u Beogradu, a nakon toga više ne postoje nikakvi razlozi za njegovim ostankom u Srbiji. Ovog puta, u posjet je stigla Hadžićeva ljubavnica s malim djetetom. Hadžić bi do kraja dana trebao biti u haškom pritvoru.

Goran Hadžić se jučer i u pisanoj formi odrekao prava na žalbu na odluku o izručenju Haagu. Dakle, čim ministrica pravosuđa potpiše nalog, bit će ispunjeni svi uvjeti za njegovo izručenje.

Zamjenik tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić jučer je izjavio kako dokumenti o izručenju još nisu poslani u Ministarstvo pravosuđa te naglasio da odluka o izručenju neće biti poznata iz sigurnosnih razloga.

Hadžić je nakon uhićenja zatražio da ga posjete članovi obitelji - supruga i djeca, ali i ljubavnica s kojom je živio posljednjih godina i s kojom ima 4-godišnje dijete.

Tijekom jučerašnjeg dana, Hadžića su posjetili supruga Živka, sin Srećko i sestra Goranka, a danas bi ga trebao posjetiti i brat te ljubavnica i malodobno dijete.

Hadžićev odvjetnik Toma Fila očekuje da neće biti izručen do sutra navečer kako bi mu se omogućio susret sa članovima obitelji koji ga do sada još nisu posjetili. Fila je rekao i da će Hadžića u Haagu, na početku procesa, zastupati odvjetnik Vladimir Petrović.

Haaški sud je izvijestio da će sudac u procesu protiv Gorana Hadžića biti zamjenik predsjednika suda, sudac O-Gon Kwon.

Goran Hadžić optužen je za zločine protiv čovječnosti, kršenje zakona i običaja ratovanja. Optužnica ga tereti 'za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu u Hrvatskoj od lipnja 1991. do prosinca 1993. na čijem čelu je bio Slobodan Milošević, a čiji je cilj bio prisilno i trajno uklanjanje nesrpskog stanovništva s približno trećine teritorija Hrvatske, i progone i ubojstva Hrvata i drugih ne-Srba u Vukovaru, Dalju, Erdutu, Lovasu i selu Klisa'.

Uhićen je 19. srpnja ujutro u 8:24 sati u selu Krušedol tijekom sastanka s jatakom koji mu trebao dati novac.

izvor: Dnevnik.hr