Građani BiH ne vjeruju u promjene

HSPF, Europski parlament u Briselu, izbori, izborni zakon, izbori, izbori, izbori u BiH, Opći izbori 2014., izbori, CIK, lokalni izbori u Hrvatskoj, Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović, Milan Kujundžić, Ivan Sinčić, izbori u RH, izbori, lokalni izbori u Hrvatskoj, izbori u RH, novi zeland, glasovanje, pravo glasa

..., kako se navodi, mnogi ne vjerujuju u stvarne promjene, prenosi Anadolu Agency.

Tako britanski BBC navodi da su birači u BiH jutros izašli na glasačka mjesta iako se zemlja dugi niz godina nalazi u političkom ćorsokaku.

"Glasači u BiH su danas izašli da izaberu svoje buduće predstavnike iako su napredak u procesu integracija u Europsku uniju i ekonomski oporavak vrlo spor", piše BBC dodajući da je proces promjene ustava u zastoju dok je situacija u zemlji obilježena etničkim podjelama, preglomaznom birokratijom i visokom korupcijom.

List Sun Herald piše kako većina u BiH smatra da će biti vrlo teško popraviti životni standard u zemlji i pokrenuti ekonomiju.

"Tijekom dva desetljeća nacionalističkih svađa, zemlja je postala jedna od najsiromašnijih i nakorumpiranijih zemalja u Europi. Neispunjena obećanja nakon svih izbora nakon rata doprinijeli su da građani ove zemlje vjeruju da se njihovi lideri uopće ne brinu o njima", navodi ovaj list.

Portal Business Insider navodi kako se danas u BiH održavaju opći izbori kojima dominiraju teme kao što su identitet i državnost bez mnogo konkretnih projekata.

"Glasači u BiH danas biraju nacionalne, regionalne i lokalne predstavnike. Izborima dominiraju neriješene teme identiteta i državnosti čak i 20 godina nakon rata. Mnogi vjeruju da postoje male šanse da se dese stvarne promjene", navodi ovaj portal.