Formula 1 u Srbiji

Stara Pazova uskoro bi mogla dobiti po standardima Formule 1 na kojoj bi se natjecali najbrži svjetski bolidi i motocikli. Tvrtka Stefan-GP, korporacija koja je ove godine pokušala sa svojim bolidom u ući u natjecanja formule 1 namjerava uložiti 20 milijuna eura u taj projekt piše danas bosanskohercegovački biznis portal Poslovni portal ba.

Lokalne vlasti u ovom vojvođanskom gradiću u Srijemu ponudile su investitoru sve dostupne pogodnosti: povoljnu lokaciju, ubrzano dobijanje svih potrebnih dozvola i javnu potporu.

Projekt izgradnje piste po standardima Formule 1 u Staroj Pazovi bit će službeno obznanjen i predstavljen u četvrtak.

Projekt podrazumjeva uređenje prostora sa stazom i pratećim objektima površine od nekoliko desetina hektara. Staza će biti duga tri i pol kilometra, a tribina kapaciteta preko 20.000 gledatelja. Izradnja bi trajala dvije godine, a ukupna ulaganja dosegla 20 milijuna eura.

Staza je samo dio projekta

Staza za natjecanje bolida samo je prva faza velikog projekta Stefana. U prostoru oko staze namjeravaju, u suradnji s lokalnim vlastima izgraditi Tehnološki park u kojemu bi zajedno s lokalnim tvrtkama razvijali, testirali i proizvodili dijelove za svoje automobile.