Evo tko su žrtve požara na brodu u SAD-u, među njima i peteročlana obitelj

SAD, požar, nesreća, brod

Od 39 osoba koje su se nalazile na brodu, 33 putnika i jedan član posade nisu preživjeli požar, zbog kojeg je ronilački brod potonuo pored kalifornijskog otoka Santa Cruz. Spasilo se samo pet članova posade koji su se nalazili iznad kabine i koji su uspjeli na vrijeme skočiti u more, piše CNN.

Iako vlasti za sada nisu službeno objavile identitete poginulih, evo što znamo o nekim žrtvama:

Kristy Finstad

Kristy Finstad, morska biologinja i vlasnica ronilačke kompanije sa sjedištem u Santa Cruzu, bila je jedna od putnica na brodu Conception, rekao je njen brat. Vodila je tvrtku Worldwide Diving Adventures koja je od tvrtke Truth Aquatics unajmila brod za trodnevni izlet na Channel Islands.

"Hvala svima na bezuvjetnoj ljubavi i podršci tijekom ovih tragičnih trenutaka. Moja obitelj i ja to iskreno cijenimo. Nema posljednje riječi o mojoj sestri Kristy; međutim, vjerujemo kako se pridružila Gospodinu“, napisao je Harmeling na Facebooku.

Mike Kohls

Kohls je bio zaposlen kao kuhar na brodu Conception.

“Imao je jednu kćer, a na brodu je oko 4 ujutro kretao pripremati doručak“, rekao je njegov brat James Kohls.

Allie Kurtz

“Allie je bila najsretnija kada je ronila u oceanu“, rekla je njena majka Cherie McDonough.

Kurtz je nekoliko godina radila za Paramount Pictures, ali je kasnije krenula "slijediti svoje snove o oceanu, moru i ronjenju".

"Bilo joj je jako lijepo na ovome putovanju. Voljela je ovaj brod i obožavala je ronjenje“, kazala je njena majka.

Nastavnik fizike Raymond Scott Chan nalazio se na brodu Conception sa svojom kćeri, rekao je Brian Killgore, glasnogovornik škola okruga Fremont.

"Chana su voljeli i učenici i kolege nastavnici. Bio je inovativan i inspirativan učitelj koji je u svojim učenicima razvijao ljubav prema fizici“, piše u priopćenju okruga Fremont.

Neal Baltz

Neal Baltz, iz Arizone, nalazio se na ronilačkom brodu kada ga je zahvatio požar, rekao je njegov otac John Baltz za CNN-ovu podružnicu KNXV.

Charles McIlvain

Charles "Chuck" McIlvain poginuo je u požaru broda Conception, objavila je organizacija Sea Shepherd Conservation Society.

Na svojoj je Facebook stranici napisala da se radi o suprugu njihove fotografkinje Jasmine i izrazila joj sućut.

"Sea Shepherd je jedna velika obitelj i kada netko od nas doživi ovako veliki gubitak, svima je teško“, stoji u statusu na Facebooku.

Peteročlana obitelj

Kako bi proslavili rođendan, pet članova obitelji iz Stocktona u Kaliforniji odlučilo je ići na ronilački izlet s brodom Conception.

Dominic Selga izjavio je za CNN-ovu podružnicu KOVR kako mu je izuzetno teško prihvatiti da su u ovoj tragičnoj nesreći poginuli njegova majka Fernisa Sison, njezin suprug Michael Quitasol i njegove tri polusestre  - Angela Quitasol, Evan Quitasol i Nicole Quitasol.

Cijela obitelj voljela je roniti te su se prijavili za trodnevni izlet kako bi uživali u istraživanju šarolikog podmorja. Cijela avantura organizirana je u sklopu proslave rođendana Michaela Quitasole.

"Svi su voljeli roniti. To je bila zajednička aktivnost u kojoj su svi uživali“, rekao je Selga.