Erdoganov režim je okrutna diktatura

erdogan
Svega nekoliko sati nakon što je Turska potvrdila kako se izvanredno stanje u trajanju od tri mjeseca produžuje, objavljena je i suspenzija s dužnosti za 12,801 pripadnika policije. Kao obrazloženje navodi se kako su bili povezani s pokretom Fetullaha Gulena, turskog klerika koji živi u SAD-u kojeg turske vlasti drže odgovornim za organizaciju pokušaja državnog udara ovog ljeta.

U izjavi se također navodi kako se među suspendiranima nalazi 2,523 šefova policije. Drugim riječima, turske vlasti upravo su suspendirale nešto više od 5% ukupne policijske snage u zemlji.

"Procjenjuje se kako su imali komunikaciju ili su bili povezani s Gulenovom terorističkom organizacijom koja predstavlja prijetnju našoj nacionalnoj sigurnosti", ističe se.

Prošlo je nekoliko mjeseci od pokušaja državnog udara u Turskoj, a iako je do sada već suspendirano i/ili zatvoreno nekoliko desetaka tisuća osoba, većinom javnih službenika, očito je kako veliki progon u Turskoj i dalje traje dok se izvanredno stanje nastavlja.