Erdogan: Anatolija je zid i ako ovaj zid padne neće više biti ni Bliskog istoka, Afrike, Centralne Azije, Balkana ni Kavkaza

Turska, Recep Tayip Erdogan, Turska,  EU i Turska, inflacija, Erdogan, Turska
Turski predsjednik Erdogan održao je govor tijekom jučerašnjeg dana te je poručio kako će "dovesti mir i sigurnost" u Irak i Siriju. "Nije slučajno da jedina mjesta u Siriji gdje vlada mir i sigurnost su prostori pod turskom kontrolom. Uz Božju pomoć, uspostavit ćemo isti mir i u drugim dijelovima Sirije. Taj mir donijet ćemo i Iraku gdje su terorističke organizacije još aktivne", poručio je Erdogan.

Imajući u vidu kako je Turska izvela ilegalnu vojnu invaziju na sjeveru Sirije te kako tamo sada drži određeni teritorij pod okupacijom, ovaj njegov govor poprilično zvuči kao priprema na još veću invaziju i zauzimanje još većeg dijela Sirije. Nadalje, kada govori o terorizmu u Iraku oko kojeg bi Turska trebala "pomoći" vrlo je vjerojatno da ne misli na ISIL, već kurdske vojne skupine, naime, PKK ima svoje baze na sjeveru Iraka.

"Nemojte zaboraviti, Anatolija je zid i ako ovaj zid padne neće više biti ni Bliskog istoka, Afrike, Centralne Azije, Balkana ni Kavkaza", također je poručio Erdogan. Što je pak time želio reći, otvoreno je za interpretaciju.

Izvor: Reuters