Djed Save Miloševića: Džaba im sad kuća i imanje

Nezapamćena tragedija u Miloševićima dogodila se kada je Savo pucao iz puške i pogodio sina u prsa, koji je preminuo na putu do bolnice.

Nađena je puška iz koje je pucano, kratež M48, a uzeti su i drugi dokazi. Provedena je kriminalistička obrada, ali motiv ubojstva još nije utvrđen - rekao je glasnogovornik CJS Bijeljina Dragomir Perić.

U obiteljskoj kući Miloševića živjeli su deda Savo, sin Stevo i njegova supruga. Kako Blic neslužbeno saznaje, ubojstvu je prethodila svađa između sina i oca zbog neriješenih imovinskih pitanja. Savo je prvo nožem nasrnuo na sina Stevu, ali mu je on nož istrgnuo iz ruku. Nakon toga je otišao u kuću, uzeo pušku i pucao sinu u prsa. Susjedi su brzo reagirali i organizirali prijevoz do bolnice, ali rane su bile smrtonosne. Stevo je preminuo na rukama prvog susjeda Miće Bojanića.

Brat osumnjičenog za ubojstvo Milan Milošević (85) kaže da ovakvu tragediju nitko nije očekivao.

- Cijeli dan smo kopali krompir i rano otišli na spavanje. Nismo čuli pucnjavu, iako smo prvi susjedi. Oko devet sati nam je došao zet i rekao da se dogodila tragedija. Tu istu večer, sat ranije, vidio sam bratića Stevu kako bere trešnje i malo popričao s njim. Sad čujemo da su se njih dvojica prije nesreće posvađali. Moj brat je prijek čovek i „urljiv" i znam da su se često svađali, ali ovako nešto nitko nije mogao ni zamisliti. Džaba sad i kuća i imanje - rekao je čiča Milan.

Ni susjeda Darinka Stević (72) nije čula pucnjavu. Kaže da su Miloševići dobri i čestiti ljudi koji su uvijek pomagali selu.

- Pričaju da su se posvađali oko nekog kukuruza. Ali šta je tu stvarno bilo, nitko ne zna. Bojim se da je sve to bilo u piću jer je Savo volio da popije. Kažu da je i prije nesreće bio u prodavnici i kupio litar rakije - priča starica.

Dežurni tužitelj Okružnog tužilaštva u Bijeljini Mira Medić potvrdila je da je u petak oko 22 sata obaviještena iz Policijske stanice u Janji da je osamdesetrogodišnji S. M. pucao iz puške u sina S. M., koji je od zadobijenih rana preminuo.

- Naložena je obdukcija tijela. Najblaža kazna za kazneno djelo ubojstva je pet godina zatvora - rekla je kratko Medićeva.

Stevin stariji sin Savo sa obitelji živi u Beogradu, a mlađi Andrija u Loznici. Često su posjećivali rodno selo. Porodica Milošević poznata je po dobročinstvu, a nogometaš Savo Milošević često je organizirao nogometne turnire i humanitarne akcije.

dnevnik.ba