FOTO  Dječak dva tjedna grlio mrtvu majku i umro od gladi

london

Majka je imala epileptični napad, a njen sin je bolovao od autizma i bio je nijem te nije mogao pozvati pomoć. Umro je od gladi.

Daily Mail i ostali mediji u Velikoj Britaniji sada postavljaju pitanje kako je moguće da niko nije reagirao čak dva tjedna.

Majku i sina su na sprovodu ispratile stotine ljudi, a imali su i rodbinu odnosno Esther je imala roditelje, sestru te prijatelje.

Chadrack je pronađen kako leži uz majku i to nakon što je ujak podigao alarm jer se Esther nije javljala na telefon.

- Ovo otvara ozbiljna pitanja o tome kako je moguće da dječak u Velikoj Britaniji umre od gladi 2017. godine bez da je to itko primijetio.

Kako je moguće da je dijete s takvim dijagnozama "promaklo" institucijama i da je to imalo tako teške posljedice - piše Daily Mail.

Dječak je išao u vrtić u kojem ga nije bilo od rujna.

U vrtiću su pokušali doznali zašto ga nema no niko im se nije javljao dok su zvali i zvonili na zvono na zgradi. Na kraju su odustali.

Sada pak naglašavaju kako će promijeniti protokol u takvim situacijama. Obitelj kaže da su jako tužni. Neki prijatelji smatraju da je upravo obitelj kriva, a neki da su zakazale vlasti.

Susjedi kažu da nisu čuli nikakvu buku i ništa neuobičajeno pa im ništa nije bilo sumnjivo. Ipak, proganja ih to da su možda mogli spasiti dječaka.

- Policija nam je rekla da je susjeda pala, udarila glavom i iskrvarila. Esther je bila draga žena koja je jako voljela svog sina. No bili su povučeni kao obitelj- rekli su susjedi.

- Voljeli smo te jako, vrata našeg stana su ti uvijek bila otvorena. Opraštam ljudima koji nas okrivljuju bez da znaju istinu. Volim vas, počivajte u miru - rekla je na sahrani stherina majka i dječakova baka Bebe.

Pomajka tvrdi kakoobitelj ne krivi vlasti.

- Esther više nema, to je završena priča - rekla je pomajka Mabu Kossa.