Danski ekscentrik osuđen na doživotnu zbog ubojstva novinarke Kim Wall

KIM WALL, novinarka
Peter Madsen (47) osuđen je na doživotni zatvor za ubojstvo s predumišljajem koje se dogodilo 10. kolovoza prošle godine na njegovoj podmornici, javljaju svjetski mediji.

Raskomadano tijelo švedske novinarke Kim Wall (30) pronađeno je 21. kolovoza prošle godine, jedanaest dana nakon što je intervjuirala Madsena. Madsena su spasili na moru istog dana kada je potonula njegova podmornica, za što policija smatra da je njegovo djelo.

Tužitelji napominju da je Madsen toliko puta promijenio svoju priču da je njezina vjerodostojnost nepostojeća. Najprije je tvrdio da je ostavio Wall na kopnu, zatim da je umrla u podmornici te da ju pokopao u moru. Iako je Madsen do sada govorio da je riječ o nesreći, danas je priznao da je raskomadao tijelo novinarke i bacio u more.

U podmornici su pronađeni pila, nož, plastične vezice i utezi, zbog čega tužitelji smatraju da je ubojstvo bilo planirano, no obdukcijom nije bilo moguće ustvrditi uzroke smrti Kim Wall, čiji je torzo bez glave i udova pronađen na nekoliko mjesta u zaljevu Koge koji odvaja Dansku od Švedske.

Tijekom završne riječi, tužitelj Jakob Buch-Jepsen rekao je da je Madsen mučio i ubio Wall kako bi ispunio svoje nasilne seksualne fantazije, a sutkinja Anette Burkø zaključila je da postoje jasni dokazi da je optuženi pokazao zanimanje za ubijanje i komadanje ljudi, prenosi Guardian.

U suđenju je svjedočilo i nekoliko Madsenovih ljubavnica koje su, između ostalog, otkrile kako je bio fasciniran BDSM seksom i takozvanim ‘snuff' filmovima (ilegalni filmovi koji sadrže čin stvarnog ubojstva).