Crnogorska policija zaplijenila više od 50 kilograma marihuane

Crnogorska policija zaplijenila više od 50 kilograma marihuane
Postupajući shodno operativnim saznanjima, crnogorska je policija u utorak u mjestu Sutjel u općini Ulcinj kontrolirala kombi vozilo "Opel Movano" kojim je upravljao N.P. (30) iz Podgorice.

Provjerom preko Odjela sigurnosti Ulcinj utvrđeno je da registarske oznake na ovom vozilu pripadaju drugom vozilu. N. P. je potom uhićen, priopćila je crnogorska Uprava policije.

Pregledom unutarnjosti kombija pronađene su i oduzete dvije veće torbe u kojima se nalazila biljna tvar za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine 54,4 kilograma.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je pronađena marihuana prokrijumčarena iz Albanije u Crnu Goru te da je N. P. drogu nabavio u namjeri da je stavi u promet.

N. P. će, uz kaznenu prijavu, biti priveden državnom tužitelju u Višem državnom tužiteljstvu u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u stjecaju s kaznenim djelom krivotvorene isprave, dok će pronađena droga biti upućena Forenzičkom centru radi vještačenja, stoji u priopćenju.

(Fena)