Crnogorac pao s preko 100 kilograma kokaina u Grčkoj

kokain, Sipa, Bihać, crna kronika, droga, kokain, Crnogorac uhićen, kriminalna grupa

Crnogorski državljanin Milan Tišma (45), koji važi za osobu blisku kriminalnoj grupi Jova Đurovića, uhićen je u Ateni zbog šverca kokaina.

Tišma je označen kao vođa kriminalne organizacije, a pored njega uhićena su i dvojica Albanaca. Pretresom stana, koji su koristili, grčka policija je pronašla blizu 105 kilograma kokaina i oko 800.000 eura.

Veliki prihod kriminalne organizacije


Kako prenose grčki mediji, slučaj trgovine kokainom riješio je Biro za droge u suradnji s američkom agencijom DEA.

"U sklopu dobro organizirane policijske akcije uspjeli smo uhititi tri stranca uključujući i vođu organizacije. Tome su prethodile opsežne i unakrsne provjere podataka i informacija, kreiranje profila i akcije policijskog nadzora koje su nas dovele do identifikacije i uhićenja počinitelja. Istovremeno smo identificirali njihovu kriminalnu aktivnost i uspjeli locirati stan na području Agiosa Dimitriosa (predgrađe Atene), gdje su članovi organizacije skladištili drogu, i stan u Heliopolisu (predgrađe Atene), koji su koristili za podršku djelovanju organizacije"- kazao je medijima zapovjednik direktora sigurnosti Atine, general-potpukovnik Petros Džefri.

On je dodao da predviđeni prihod kriminalne organizacije, od prodaje kokaina na domaćem ilegalnom tržištu, premašuje 5.000.000 eura.
https://twitter.com/chrisochoidis/status/1189838622347931649?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1189838622347931649&ref_url=https%3A%2F%2Favaz.ba%2Fvijesti%2Fcrna-hronika%2F528531%2Fcrnogorac-pao-sa-preko-100-kilograma-kokaina-u-grckoj

Glasnogovornica policije Ioana Roziokou dodala je da je iz stana u Agios Dimitriosu, koji je služio kao skladište, oduzeto 104 kilograma i 114,7 grama kokaina upakiranog u 102 paketa.

Imali zaduženja

U pretresima je oduzeto i 828.565 eura, dva automobila, dvije precizne vage, dva izmjenjivača topline, tri prjenosna bežična uređaja, četiri uređaja za uzemljenje, uređaj za deaktiviranje mobitela, audio pleyer, 12 mobitela, najlonske ambalaže za pakovanje droge, ključevi...

Roziokou je rekla da je zaduženje šefa kriminalne grupe bilo da nabavlja, skladišti i distribuira veće količina kokaina i da prati kupce i raspolaže novcem. Jedan od dvojice Albanaca bio je zadužen za čuvanje kokaina i prijenos kupcima i trgovinu ljudima, dok je treći bio odgovoran za prikupljanje novca u ime organizacije, kao i trgovinu kokainom.