Crnadak otvorio počasni konzulat BiH u Genovi

Crnadak otvorio počasni konzulat BiH u Genovi

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak otvorio je danas počasni konzulat BiH u talijanskom gradu Genova.

U govoru prilikom otvaranja počasnog konzulata ministar Crnadak je naglasio kako će Ministarstvo vanjskih  poslova u slijedećem periodu dominantno raditi na jačanju ekonomskih veza između BiH i Italije, kao najizraženijem načinu suradnje dvije zemlje.

 "Odnosi sa Italijom su izuzetno dobri i to je zemlja koja je četvrti vanjskotrgovinski partner BiH. U ovoj godini očekujemo dostignuće od dvije milijarde eura trgovinske razmjene" - rekao je Crnadak.

Prva planirana aktivnost počasnog konzulata u Genovi je Poslovni forum koji će biti organizovan krajem studenog.

"Sudionici foruma će biti predstavnici poslovne zajednice BiH i regija sa sjevera Italije, najrazvijenijih u toj zemlji. Kako u BiH već ima preko 70 italijanskih firmi, vjerujem kako će i njihova iskustva, koja će iznijeti tijekom Poslovnog foruma, pomoći i novim investitorima u odlučvanju da posluju kod nas" - rekao je Crnadak, istakavši kako će većina aktivnosti počasnog konulata biti usmjerena ka jačanju ekonomskih veza i trgovinske razmjene.

Otvaranju počasnog konzulata sudjelovao je i počasni konzul BiH u Genovi Rinaldo Marinoni, te veleposlanik BiH u Italiji Slavko Matanović.

Ministar Crnadak se tokom boravka u Genovi sastao i sa predsjednikom regije Ligurija Giovannijem Totijem, kao i predstavnicima trgovinskih komora Ligurije i grada Genove, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.