Crna Gora: Presječen lanac krijumčarenja skanka

droga
droga

Državljanin Srbije A. O. (47) uhićen je u Podgorici u akciji crnogorske policije u kojoj je presječen lanac krijumčarenja droge skank, a za ostalim članovima kriminalne organizacije se i dalje traga, priopćeno je danas iz Uprave policije Crne Gore.

Iz policije su naveli da je u njegovom vozilu otkriveno 43 kilograma marihuane tipa skank, koja je, kako se sumnja, bila namijenjena krijumčarenju u zemlje Europske unije.

U akciji je sudjelovalo više organizacijskih jedinica policije, a vozilo „Nissan Juke“ je zaustavljeno u naselju Mareza u Podgorici.

A.O. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden Specijalnom državnom tužiocu, dok je skank izuzet i bit će upućen na vještačenje u Forenzički centar.

"Uprava policije poduzima dalje radnje i mjere u cilju identifikacije svih lica – članova kriminalne organizacije koji su krijumčarili drogu na međunarodnom nivou", navodi se u priopćenju.

Inače, crnogorska policija je u periodu od 1. srpnja prošle do 1. srpnja ove godine zaplijenila ukupno 2,9 tona opojnih droga.

(fena)