Crna Gora: Autobus sletio u provaliju

Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, kod Manastira Morača, na mostu zvanom Grlo, oko 17.00 sati desila se teška prometna nesreća, u kojoj, prema navodima TV Vijesti ima oko 20 poginulih.

Željko Darmanović, komandir Službe zaštite Kolašin, kazao je TV Vijesti da je izvučeno devet mrtvih, te da izvlačenje ostalih nastradalih otežava to što se preko autobusa nalazi ogromna stijena.

Nesreća se, kako navode iz Uprave policije, dogodila u blizini kavane "Počinak", kada je autobus ukrajinskih tablica sletio sa mosta Grlo u kanjon.

Nakon prve informacije iz UP da je riječ o autobusu ukrajinskih tablica, iz vrha MUP-a "Vijestima" je da je riječ o autobusu rumunjskih registarskih tablica, koji je oko 15 sati ušao u Crnu Goru na graničnom prelazu Dobrakovo. Iz istog izvora, priopćeno je da je u autobusu bilo 46. putnika.

Prema informacijama "Vijesti" autobus je izašao iz tunela i probio zaštitnu ogradu na početku mosta sa lijeve strane i zaustavio se u provaliji na oko 30 do 40 metra od puta.

Reporteri "Vijesti" javljaju da se na padini na mjestu nesreće vide tijela mrtvih. Spasioci su napravili kordon koji se spušta kroz šiblje odakle izvlače ozlijeđene koji su u vrlo teškom stanju. Do 18.50 sati iz provalije su izvađena oko 30 ozlijeđenih putnika

Izvor: vijesti.me