CIJELE OBITELJI POGINULE U PADU AVIONA Stradalo čak 15 djece

Pad aviona Boeing 737
Pad aviona Boeing 737
FOTO: Reuters/Screenshot/Facebook

Među žrtvama tragičnog pada Boeinga 737 u kojem je poginulo 176 ljudi su i cijele obitelji, otkriveno je u satima nakon što su počeli stizati podaci o popisu putnika.

Raheleh (37) i Mikael (40) Lindberg iz Švedske putovali su sa sinovima Erikom (9) i Emilom (7) iz Teherana, a njihove fotografije s društvenih mreža pokazuju kako su djeca bili zaljubljenici u FC Barcelonu, piše 24sata.

Kanađani Pedram Mousavi (47) i njegova supruga Mojan Deneshmand (43) radili su na Sveučilištu Alberte. Oni su se iz Teherana vraćali s kćerima Darijom (14) i Darinom (10).

Poginuli su i kanadski mladenci Arash Pourzarabi (26) i Pouneh Gourji (25). Oni su iz Edmontona došli u Iran kako bi se vjenčali. Studenti informatike bili su među brojnim Kanađanima iranskog podrijetla koji su se vraćali s praznika.

Prema službenim podacima u tragičnoj nesreći u srijedu je poginulo 15 djece, a najmlađa je beba rođena 2018. godine. Ukupno je poginulo 82 Iranaca, 63 Kanađana, 11 Ukrajinaca, 10 Šveđana, 4 Afganistanca, 3 Nijemca i 3 Britanca.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij proglasio je dan žalosti u četvrtak zbog tragične nesreće, a najavio je i kako će danas razgovarati s predsjednikom Irana Hasanom Rohanijem kako bi pojačali suradnju između zemalja i utvrdili točne uzroke pada aviona. Zbog toga su poslali i 45 stručnjaka u Teheran kako bi pomogli u istrazi avionske nesreće.

Procjene zapadnih obavještajnih službi pokazuju da ukrajinski zrakoplov koji se u srijedu srušio u Iranu nije oboren projektilom, rekao je izvor iz kanadskih službi. Izvor, koji je želio ostati neimenovan, rekao je kako agencije vjeruju da je Boeing 737 imao tehničkih problema.