FOTO/VIDEO  Četiri osobe poginule u Toscani

"Tri žrtve pronađene su jutros u jednom automobilu", navode isti izvori.

Automobil je kasno sinoć sletio s mosta u oblasti Mankiano, na jugu Toskane. Policija je navela da je na vozilu bila oznaka "Enel", talijanske energetske kompanije.

Tužiteljstvo u Groseto navodi da su žrtve radnici tvrtke "Enel", koji su krenuli na intervenciju. Jaka kiša, koja je zahvatila veći dio Italije, od subote, 10. studenog, prouzročila je poplave.

Jedan 73-godišnjak poginulo je jučer u mjestu Kapalbia, u južnom dijelu Toskane kada je bujica odnijela njegovo vozilo. U Toskani su za promet zatvoreni brojni putevi i lokalni željeznički putni pravci, a guverner Toskane Enrico Rossi zatražio je pomoć vojske.

I u ostalim regijama Italije registrirane su poplave i klizišta, dok je jedan dio Venecije još pod vodom. Skoro tri četvrtine Venecije jučer je bilo poplavljeno. Povijesne palače, prodavnice i zgrade ispunjene su vodom.

Razina voda u laguni dostigao je 149 centimentara, što je šesti najviši evidentirani razinu od 1872. godine, od kada se mjeri razina morske vode u laguni, prisiljavajući turiste i stanovnike Venecije da ulicama grada hodaju po vodi do struka.

Venecija se godinama bori s problemom porasta razine morske mora, što utječe na razinu vode u brojnim gradskim kanalima, pa su gradske vlasti pokrenule ambiciozan plan da se izgrade "mobilne barijere" na ušću u lagunu radi zaštite grada.