Britanac umro nakon što je pojeo burger, osoblju je rekao da je alergičan

smrt, alergija, alergija na hranu

Tinejdžer iz Londona preminuo je od alergijske reakcije unatoč tomu što je osoblje restorana informirao o svojoj alergiji, javlja BBC. 

Owen Carey slavio je  2017. svoj rođendan u britanskom lancu restorana Byron. 

Prilikom narudžbe burgera, u kojem je jedan od sastojaka bila mlaćenica, upozorio je osoblje na svoju alergiju na mliječne proizvode, a oni su ga uvjerili da je burger prikladan za konzumaciju. 

Međutim, dobio je alergijsku reakciju i umro za sat vremena. 

Nije dobio valjane informacije

"Preminuli je informirao osoblje o svojim alergijama. Sudeći prema meniju, nije bilo nikakvih alergena u narudžbi", navela je mrtvozornica Briony Ballard u pisanom priopćenju.

"Preminuli nije bio informiran o mogućim alergenima. Hrana koju je konzumirao sadržavala je mliječne proizvode koji su prouzrokovali snažnu anafilaktičku reakciju", dodaje Ballard. 

Obitelj traži promjenu zakona

Njegova obitelj apelira na promjenu u zakonu kako se ovakve situacije ne bi ponovile.

"Kontaktirali smo vladu kako bi promijenili zakon o navođenju alergena na restoranskim menijima", priopćila je njegova obitelj.

"Želimo da restorani moraju navesti jasne informacije o alergenima za svako jelo na meniju. Industrija hrane treba staviti sigurnost svojih korisnika na prvo mjesto", dodaju. 

"Jednostavno nije dovoljno imati zakon koji se oslanja na verbalnu komunikaciju između klijenta i osoblja s obzirom na to da istu često ometa bučna restoranska atmosfera", zaključuju. 

Byron je jedan od najpopularnijih lanaca restorana u Britaniji s desecima podružnica diljem zemlje.