Biskupi pozvali na izlazak na EU izbore

Biskupi pozvali na izlazak na EU izbore
Glasanje nije samo pravo i dužnost već i mogućnost konkretnog sudjelovanja u izgradnji Europe, ističe se u priopćenju objavljenom u četvrtak u Bruxellesu.

Biskupi pozivaju europske građane da se priključe političkom procesu, prosude i daju svoj glas na izborima kako bi europski projekt nastavio napredovati. Ishodi tih izbora utjecat će i na međunarodnu scenu i odluke koje će se ticati cijeloga čovječanstva, jer briga za okoliš i održivi razvoj ne mogu se ograničiti samo na Europu, upozoravaju biskupi, prenosi IKA.

Europska unija nalazi se pred velikim izazovima i nesigurnošću. Europa mora ponovno pronaći svoj zajednički identitet i poraditi na nedostacima. Potrebna su djelotvorna rješenja za pitanja migracija, azila i integracije, poručuju biskupi i pozivaju Europljane da dobro prouče stavove kandidata prema naprimjer zauzimanju za zaštitu ljudskoga dostojanstva i temeljna prava.

Izlazak na izbore nužan je korak za očuvanje dosadašnjih pozitivnih postignuća Europske unije, poručuju biskupi i izražavaju nadu da će ti izbori Europu ponovno učiniti ključnim akterom u cjelovitom razvoju osobe, obitelji i zajednice.