FOTO  Bačena bomba na Veleposlanstvo SAD u Podgorici, napadač se ubio

veleposlanstvo sad podgorica
"Pola sata poslije polnoći ispred objekta Veleposlanstva SAD jedna osoba izvršilo je samoubojstvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije samoubojstva osoba je sa raskrižja kod Sportskog centra ubacila u krug Veleposlanstva SAD jednu eksplozivnu napravu. Najvjerojatnije je riječ o ručnoj bombi sa kašikom. U tijeku su očevid i identifikacija. Tužitelj je na licu mjesta i rukovodi očevidom. Uprava policije CG", napisala je Vlada Crne Gore na Twitteru, prenosi Vijesti.me.

Glasnogovornik Veleposlanstva SAD je "Vijestima" potvrdio da se desio napad na Veleposlanstvo i da službenici Veleposlanstva rade sa policijom da bi se identifikovao napadač.

"Veleposlanstvo obavlja internu proceduru kako bi utvrdila sigurnost svog osoblja", naveo je glasnogovornik.

Podtajnik State departmenta Stive Goldstin je kazao da su očevici vidjeli čovjeka kako baca objekat preko zida veleposlanstva, prenosi New York Times. Navodi se i da niko u veleposlanstvu nije povrijeđen.

Goldstin je dodao i da su sigurnosni dužnosnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

On nije znao što je motiv napada, niti da li se radi o namjernom samoubilačkom napadu.

Veleposlanstvo je na svojoj internet stranici priopćila da postoji aktivna sigurnosna situacija i savjetovani su američki državljani da izbjegavaju veleposlanstvo do novog obavještenja, prenosi Vijesti.me.

Foto: Vijesti.me