AVIODRAMA U ŠPANJOLSKOJ Kanadski Boeing sa 128 putnika kruži nad Madridom i priprema se za hitno slijetanje

avion, slijetanje, kvar, Španjolska, putovnice, covid putovnice, putovanja
Avionexpress.aero

Zrakoplov kompanije Air Canada, koji je iz Madrida u ponedjeljak sa 128 putnika u poslijepodnevnim satima poletio za Toronto, vraća se na madridski aerodrom nakon što mu je, kako je priopćio sindikat španjolskih pilota, otpao dio podvozja, a dio se pritom zabio u jedan od motora, javlja Sky News.

Riječ je o avionu tipa Boeing 767-300, proizvedenom prije 30-ak godina, koji je zatražio dozvolu za izvanredno slijetanje, a u međuvremenu je posada odlučila kružiti neko vrijeme zrakom kako bi potrošila gorivo i olakšala izazovno ateriranje.

Iz madridske međunarodne zračne luke potvrdili su da su kontrolori leta primili poruku iz Boeinga oko 30 minuta nakon njegova polijetanja.

Nešto ranije u ponedjeljak, madridski je aerodrom imao problema zbog jednog drona koji je viđen u blizini pa je 26 letova bilo preusmjereno u druge zračne luke, ali zasad nema informacija da je ta situacija na bilo koji način povezana s nevoljama u kojima se našla letjelica Air Canade.

"Let AC837 Air Canade na liniji Madrid-Toronto suočio se s problemima s motorom nedugo nakon polijetanja. Navodno je tijekom samog polijetanja jedna od 10 guma puknula", izvijestila je u priopćenju tvrtka Air Canada u kojoj navode da su njihove posade obučene za upravljanje ovakvim tipom aviona i sa samo jednim motorom.