Australski tinejdžer autom pomeo i ubio 20 klokana, prijeti mu 5 godina zatvora

Australska policija uhitila je 19-godišnjaka zbog sumnje da je svojim autom pregazio i tako ubio 20 klokana, javlja BBC.

Tijela mrtvih životinja, među kojima je bilo i mladunčadi, pronađena su ove nedjelje razbacana po ulicama grada Tura Beacha, koji se nalazi 540 kilometara južno od Sydneyja. Policija sumnja na to da su životinje ubijene tijekom noći, i to u periodu od jednog sata, prenosi index.hr.

Prijeti mu do pet godina zatvora

19-godišnjak je uhićen u utorak te je optužen za mučenje i okrutnost prema životinjama. Prema novim australskim zakonima, okrutnost prema životinjama kažnjava se s do pet godina zatvora i kaznom od 15.000 američkih dolara. 19-godišnjak bi se na sudu trebao pojaviti u studenom.

Troje mladunčadi je spašeno

Spasioci divljih životinja opisali su ovaj događaj kao tragediju i ispričali kako su stanovnici mrtve životinje pronašli i na svojim travnjacima kad su se ujutro probudili. Iz organizacije Wildlife Information, Rescue and Education Service su rekli kako je troje mladunčadi spašeno te se nalazi na njezi.

Prema statistikama organizacije Wildlife Information, Rescue and Education Service, tijekom 2017. i 2018. godine vlasti su zaprimile 57.000 prijava za okrutnost prema životinjama.

https://www.youtube.com/watch?v=rz_FFW0nJMs