AUSTRALIJA Počelo ubijanje smrtno ozlijeđenih klokana

Klokan
Ilustracija/hercegovina.info

Veterinar Chris Barton prisiljen je eutanazirati životno ozlijeđene klokane koji su u bolovima. Kaže kako želi plakati dok drži pušku u ruci.

Golf teren Mallacoota bio je utočište za životinje koje su bježale od katastrofa u Australiji, ali postalo je polje za ubijanje.

Preko 4.000 mještana i turista evakuirano je morskim putem nakon što je vatra u novogodišnjoj noći prošla kroz istočni grad Victoria i uništila gotovo 100 domova i tisuće hektara zavičajnog staništa.
 
Četiri klokana koje je ovaj veterinar morao eutanazirati u četvrtak ujutro imali su opekotine trećeg stupnja na šapama i licima. Neće biti moguće liječiti njihove užasne ozljede, prisiljavajući veterinare da ih eutanaziraju.

"Imam noćne more." Veterinar sam 40 godina i još se nisam navikao. Plačem kada to moram uraditi", kazao je Barton za CNN.

Njegova supruga Elaine također je na rubu suza.

"Životinje pate baš kao i ljudi. Zajednica nam poručuje da sada ljudi prošli kroz toliko trauma te da su dodatno traumatizirani videći kako životinje trpe. Tako da smo zadovoljni što možemo doći i pomoći životinjama.", kaže ona.

Smatra kako je ovo težak posao, ali još je gore ostaviti životinje u bolovima  do sporije smrti.

Preko 480 milijuna životinja smrtno je  stradalo u požarima u Australiji.