Arkan je planirao ubiti i Šešelja

arkan, milomir marić, biografija
Očigledno da je Ražnatović tajno stupio u kontakt s Haškim tribunalom i dao neki iskaz. Možda i njegova likvidacija ima veze s tim. Vjerojatno su ga spremali da bude zaštićeni svjedok. O tome nitko ni do danas ne zna ništa. Te priče da je išamarao Marka Miloševića, da se prepirao s Radetom Markovićem... To su sve gluposti. Da netko ubije Arkana usred bijela dana, bila je nemoguća misija. Osim ako su oni koji su ga i stvorili pustili da ga netko ubije ili sami organizirali to ubojstvo - naveo je Marić.

On je za "Nedeljnik" iznio niz eksluzivnih informacija o Arkanu, njegovom odrastanju, školovanju, političkom angažmanu, ulozi u vladavini Slobodana Miloševića...

- Arkan je simbol vremena čija je karakteristika bila da su se djeca pojedinih visokih oficira "odmetnula" postajući mafijaške perjanice Jugoslavije i Srbije - naveo je Marić i dodao da je Arkan imao moralno-političku "podobnost" da postane kriminalac.

Marić je podsjetio da je Arkan u nekoliko europskih zemalja osuđen ukupno na više od 25 godina zatvora, ali je iza rešetaka proveo tek nešto više od godinu dana.

- Pričao je da posebno voli da operira u skandinavskim zemljama i Nizozemskoj, jer njihova policija manje bije kad privodi- ukazao je Marić.

On je istaknuo da Arkan nikad nije priznao da je radio za službe sigurnosti.

Arkan je govorio: "Nikad nisam radio za Državnu sigurnost, nisam ubijao ni za kakav režim, ni za Tita, ni za bilo koji drugi. Ja sam bio svoj čovjek od početka do kraja" - konstatirao je Marić.

U eksluzivnoj priči o Željku Ražnatoviću, Marić je objelodanio kako je Arkan namjeravao da ubije Vojislava Šešelja, o njegovoj ulozi u devetoožujskim protestima, zašto je postao vođa navijača Zvezde, popularnih Delija, ali još niz intrigantnih detalja iz njegove biografije.