Amerikanac utopio 6-godišnjeg sina u kadi kako bi 'istjerao demona' iz njega

amerikanac, ubojstvo, sin

Protiv amerikanca Pabla Martineza iz Arizone podignuta je savezna optužnica za ubojstvo jer je navodno nekoliko minuta držao glavu svojeg 6-godišnjeg sina ispod vruće vode kako bi iz njega 'istjerao demona' te ga pritom usmrtio, prenosi Washington Post.

Ubojstvo se dogodilo u indijskom rezervatu Pascua Yaqui u blizini Tucsona, za vrijeme dok je Martinez kupao dječaka i svoje drugo dijete, a navodno je glavu nesretnog dječaka držao ispod slavine 5 do 10 minuta dok je vruća voda ulazila u njegova usta.

Povod za ovaj monstruozan čin, kako tvrdi amaričko tužilaštvo, Martinez je našao u dječakovom navodnom čudnom ponašanju, a da je dječak imao česte izljeve bijesa izjavila je i njegova maćeha Romelia Martinez. Nakon što je uhićen, ubojica je policiji rekao da oni ne mogu razumjeti što se dogodilo zato što nisu ispravne vjere.

Inače, vjerovanje u opsjednutost demonima nije rijetkost u Americi. Više od polovica ispitanika koji su sudjelovali u YouGove-ovoj anketi iz 2013., odgovorilo je da vjeruju u tako nešto, dok je čak 46 posto ispitanika kazalo kako vjeruju u moć egzorcizma.