AMERIKA 29-godišnjak oteo avion. Satima je kružio, a onda se prizemljio u polje

Otmica aviona Mississippi mapa

Kako javljaju američki lokalni mediji, među kojima i Fox, 29-mladić oteo je avion te kruži iznad Walmarta u gradu Tupelu u Mississippiju i prijeti da će se zabiti u Walmart, prenosi Index.

Nakon što je satima kružio nebom iznad Mississippija, pilot je prizemljio letjelicu na sjeveru te države, na jednom od polja. Kako mediji izvještavaju, nije došlo do pada aviona, nego je isti prizemljem. Pilot je živ i policija ga je privela.

Policija je prethodno evakuirala Walmart i obližnju prodavaonicu automobila i upozorila da bi se situacija mogla brzo pogoršati.

"Mole se građani da izbjegavaju to područje dok se službeno ne priopći da je sve čisto. Sa pokretljivošću aviona tog tipa, opasna zona je mnogo veća nego Tupelo", navodi se u priopćenju policijske uprave.

Vlasti su priopćile da su prvi put u 5 ujutro upozorene na oteti avion koji je letio iznad Tupela. Rekli su da je pilot nazvao hitnu pomoć i zaprijetio da će se namjerno srušiti na Walmart, prenose 'Nezavisne novine'.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci aviona kako manično kruži iznad domova i poslovnih zgrada. Jedan korisnik Twittera objavio snimak aviona i naveo: "Trenutno imamo 29-godišnjaka koji je ukrao ovaj avion i prijeti da će ga srušiti u nešto".

Kako je potvrđeno lokalnim medijima, otmičar je zaposlenik zračne luke Tupelo.