Alarm na Balkanu - Stigle su polarne temperature!

vremenska prognoza, zima, zahlađenje, vremenska prognoza, snijeg, bura, Srbija, snježno nevrijeme, crveni meteoalarm, vrijeme, snijeg, led, Hrvatska zemlja, meteo alarm, Balkan, polarne temperature, vremenska prognoza, zahlađenje, vremenska prognoza, snijeg, kiša, zima, BIH, smrzavanje, smrt, zima

Balkansko područje prošli je vikend bilo zahvaćeno snježnom olujom, koju su potom zamijenile izrazito niske temperature.

Bugarski nacionalni meteorološki i hidrološki zavod upozorio je na ekstremnu hladnoću i jak vjetar u cijeloj zemlji. Osim na obali Crnog mora temperature nigdje tijekom dana neće preko minus 7 stupnjeva Celzija. U zemlji su se dosad tri osobe smrznule.

U Srbiji, gdje je bilo dvoje mrtvih, u srijedu neće biti "toplije" od minus šest. U Beogradu na dočeku Nove godine na otvorenom očekuje se minus 12 stupnjeva Celzija.

Na planinama oko Sarajeva bilo je najhladnije, minus 23, a u samom gradu danas je minus 10. U novogodišnjoj noći također se očekuje jak vjetar i temperatura debelo ispod ništice.

U crnogorskim planinama bilo je minus 17, a rijetkih minus 1 izmjereno je na obali, u Herceg Novom i u Ulcinju.

Vlasti u Makedoniji proglasile su žutu opasnost u nekim dijelovima zemlje zbog "polarnih temperatura". I tamo je danas izmjereno minus 17, a slično se prognozira u novogodišnjoj noći.

Hina