FOTO/VIDEO  Al Shabaab ponovno napao u Keniji

masovna ubojstva, Ekstremisti ISIL-a, ISIL, irak, suniti, Al Shabaab, kenija, Al kaida, Al Shabaab, Al kaida, kenija, Somalija , Ekstremisti ISIL-a, ISIL, U proglasu ISIL-a, nakon počinjenih egzekucija, John Kerry, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, Konvencija o genocidu, genocid
Najmanje 147 osoba je poginulo u četvrtak u napadu somalskih islamista al Shabaab na sveučilište u sjeveroistočnoj Keniji, prema najnovijim podacima Nacionalnog centra za suzbijanje katastrofa (NDOC).

Operacija kenijskih snaga sigurnosti za preuzimanje kontrole sveučilišta je završila i četvorica terorista su ubijena, dodao je NDOC nakon 16 sati od početka napada na mjesto 150 km udaljeno od somalske granice. "Potvrđena je smrt 147 osoba", navodi NDOC na društvenoj mreži Twitter. Najmanje 79 osoba je ranjeno, obznanilo je ministarstvo unutrašnjih poslova koje je na Twitteru potvrdilo da je završila opsada sveučilišta Garrissa. Ministarstvo je dodalo da je sa sveučilišta evakuirano 587 osoba. Oni nisu precizirali jesu li tih 500 studenata bili taoci Shabaaba ili se radi o studentima koji su se sakrili tijekom napada. Odgovornost za napad na sveučilišni kampus Garissi preuzela je islamistička skupina al Shabaab, povezana s al Qaedom, iz susjedne Somalije koja je u prošlosti izvela više napada na teritoriju Kenije, među kojima i napad na trgovački centar u Nairobiju u rujnu 2013. u kojemu je ubijeno 67 osoba.