Al Qaida spremala nove napade 11. rujna

U jednom od planova, kao moguća meta napada pominje se i američka željeznička mreža, potvrdili su dužnosnici. U dokumentima na računaru u kući pronađena je informacija da je dogovor o terorističkom napadu na željeznicu dogovoren u veljači 2010. godine, a planiran za 11. rujna ove godine. Ali nije naznačeno o kojem gradu ili području bi se radilo.

Federalni zavod potvrdio obavijest iziđe na saveznim, državnim, lokalnim i plemenskim vlastima, izjavio je glasnogovornik Matt s Chandler ističući da "to navodno al-Qaide plotanje temelji se na početni izvještavanje, koji je često zabludu ili netočni i podložne promjenama."

"Mi nemamo informacija o bilo kakvim neposrednim terorističkim prijetnjama u sektoru željeznica, a ovakva planiranja često su podložna promjenama u planiranju stoga nemožemo znati da li će do takvog napada i doći, rekao je glasngovornik Matt Chandler.

Materijali prikupljeni iz kuće u kojoj se Laden skrivao također sugerišu da je Al Qaida posebno bila zainteresirana za napade na Washington, New York, Los Angeles i Chicago, te da bi se napadi vezali za značajne datume poput 4. srpnja, Božića i dana Ujedinjenih naroda.

Radiosarajevo.ba