FOTO/VIDEO  Al Qaida izgubila u Jemenu grad Mukalla

jemen, saudijska arabija, Houthi pobunjenici, jemen, Al kaida, Mukalla, jemen, grad Aden , teroristički napad, teroristi, ISIL
Dužnosnici iz saudijske vojne koalicije ističu kako su jemenske vladine snage, zajedno s arapskim saveznicima na terenu, pokrenuli veliki napad na lučki grad Mukalla koji se nalazio pod kontrolom Al-Qaeda terorista. U izvještaju se navodi kako je za vrijeme ofenzive ubijeno čak preko 800 pripadnika Al-Qaede.

U izjavi saudijske vojne koalicije, koja je prenijeta od strane saudijske državne novinske agencije SPA, navodi se kako su brojni teroristi pobjegli iz grada Mukalla koji je glavni grad provincije Hadramout.

Riječ je o gradu koji se godinu dana nalazio pod kontrolom Al-Qaede. Sada se navodi kako su teroristi protjerani u ofenzivi koju su vodile snage lojalne predsjedniku Hadiju Mansouru potpomognute saudijskim i emiratskim specijalnim snagama.

Podsjetimo, Saudijska Arabija izvela je napad na Jemen u ožujku prošle godine, zajedno sa svojim zaljevskim saveznicima. Glavna meta su im jemenski Houthi pobunjenici za koje se tvrdi da su povezani s Iranom. No, Al-Qaeda je također važan akter na terenu i kako to obično biva s ovom skupinom, teško je reći čiju stranu trenutačno predstavlja. No, ako su vijesti o progonu Al-Qaede iz grada Mukalla točne, to znači da ovdje očito smetaju saudijskim planovima.