Afera 'Pirangate'

hrvatska i eu zastava
hrvatska i eu zastava
Europska komisija (EK) razumije zabrinutost Hrvatske, ali podupire arbitražni postupak i smatra da u arbitražnom sporazumu postoje mehanizmi za rješavanje pitanja zabrinutosti hrvatske strane, rekla je u utorak glasnogovornica Komisije Mina Andreeva.

»Razumijemo zabrinutost hrvatskih vlasti u vezi s navodnim skandalom prisluškivanja. Međutim, EK u potpunosti podupire arbitražni postupak i naglašava važnost arbitražnog sporazuma za pravnu sigurnost kod obje strane«, rekla je Andreeva.

Po njezinim riječima, u arbitražnom sporazumu postoje mehanizmi za rješavanje zabrinutosti Hrvatske, uz istodobno zadržavanje potpunog funkcioniranja arbitražnog sustava.

»Komisija naglašava važnost dobrog funcioniranja Stalnog arbitražnog suda za glatku i učinkovitu primjenu zakonodavstva EU-a u budućnosti«, odgovorila je Andreeva na upit Hine o stajalištu EK-a u vezi s najnovijim razvojem događaja oko arbitraže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andreeva dodaje da je Komisija upoznata sa situacijom i razvojem događaja te da, iako nije strana u arbitražnom postupku, pozorno prati što se događa.

Hina