Susret Željane Zovko i Nikole Lovrinovića

Željana Zovko, susret, Europski parlament u Briselu
Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko susrela se jučer s Nikolom Lovrinovićem, zastupnikom u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine i predsjedavajućim Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH). Povod susreta bio je održavanje Interparlamentarne konferencije na temu "Lokalne i regionalne vlasti u regiji proširenja i regionalnoj politici Europske unije" koja se održala u Europskom parlamentu u organizaciji Odjela za pretpristupne aktivnosti, Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET), Odbora za regionalni razvoj (REGI) i Odborom regija (COR).

Tijekom susreta razgovarali su o dosadašnjem napretku koji je Bosna i Hercegovina ostvarila u procesu europskih integracija, unutarnjim političkim događanjima u BiH, a poseban naglasak bio je na aktualnom Izvješću Europske komisije o napretku Bosne i Hercegovine za 2016. godinu te rezoluciji čije je usvajanje na dnevnom redu ovaj mjesec na plenarnoj sjednici u Strasbourgu.

Na kraju susreta, zastupnica Zovko istaknula je važnost i veliku odgovornost zastupnika u Bosni i Hercegovini, a posebno Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH).