Šest pogodaka Ljubušaka Ante Grbavca u pobjedi Hrvatske protiv Argentine

Nakon dvije traumatične utakmice protiv Francuske i Brazila, mladi Hrvati bez ikakvih problema slavili su nad Argentinom s rezultatom 39:18.

Izabranici Vedrana Ćuraka u trećoj utakmici na Svjetskom prvenstvu ništa nisu prepustili slučaju te su već u prvom poluvremenu utakmice s Argentinom riješili pitanje pobjednika. Nedorasla momčad Argentine nije imala nikakve šanse protiv raspucanih Hrvata.

Prvi pogodak na utakmici postigao je Luka Mrakovčić, a četrdesetak sekundi kasnije izjednačio je Thomas Bernachea. To je bilo jedino izjednačenje koje je Argentina imala u susretu jer je sve dalje bilo samo u znaku hrvatske reprezentacije. S osam uzastopnih pogodaka u šest minuta mladi Hrvati predvođeni Kristianom Bećirijem rade razliku koji Argentinci više ne mogu stići.

Odlična predstava Hrvatske nastavila se i do kraja poluvremena. Argentinci su teško dolazili do pogodaka, a od osam, koliko su ih postigli u prvom poluvremenu, pet je djelo Juan Martina Rodrigueza. S uvjerljivih 21:8 Hrvati su otišli na odmor, a izbornik nije imao razloga za brigu.

Hrvatska reprezentacija nije posustajala niti u idućih trideset minuta. Odlična igra se nastavila, a prednost je samo rasla. I u nastavku je najviše pogodaka za Argentinu postizao Rodriguez, no ovaj poraz nije sam uspio ublažiti.

Konačnih 39:18 postavio je Josip Božić Pavletić koji 13 sekundi prije kraja postiže zadnji pogodak na utakmici. Božić Pavletić i Ante Grbavac sa po šest pogodaka bili su najbolji pojedinci u redovima Hrvatske. Čak polovinu pogodaka Argentine, točnije osam postigao je Rodriguez i time je potpuno zasluženo bio prvo ime svoje reprezentacije u ovom susretu.

Ovom pobjedom hrvatska reprezentacija jedina je sa sve tri pobjede u skupini C te čvrsto "sjedi" na prvom mjestu. Iduća utakmica na rasporedu 15. kolovoza u 14 sati a protivnik Hrvatske je reprezentacija Angole.

Svjetsko rukometno prvenstvo U19, Mađarska:

Skupina C, 3. kolo:
Hrvatska - Argentina 39:18 (21:8)

BH RUKOMET