LASSE BOESEN Nismo imali fizioterapeuta, dresove smo nosili u privatnim torbama

Lasse Boessen
Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Predsjednik Saveza Marinko Umičević najavio je odlazak s te funkcije na kraju ovog mjeseca, a danskim medijima dušu je otvorio Lasse Boesen, koji je bio dio stručnog štožera naše reprezentacije.

Danci su vjerojatno bili u šoku kada su čuli pomalo nevjerojatne informacije o našoj reprezentaciji.

"Nemam ugovor, ne primam novac nikakav, ali mogu živjeti s tim. Ipak, neke stvari ne idu. Nemamo npr. fizioterapeuta i osnovne stvari. Imali smo dresove, ali ne i torbe da ih ponesemo. Ja i Bilal Šuman smo nosili dresove u našim privatnim torbama prije utakmica", kazao je Boesen.

Pokušao je približiti cjelokupnu situaciju:

"U BiH žive tri naroda, a Hrvati i Srbi ne žele multikulturnu BiH. Ipak, krasila nas je sjajna atmosfera u reprezentaciji".

Smatra da je sam odlazak na EURO uspjeh, a nije siguran da će i u narednom periodu sjediti na klupi naše reprezentacije.

"Vjerovali smo u sportski uspjeh na EURU. Sada je normalno diskutirati je li to bilo realno, ali sigurno nismo otišli da popijemo pivo tamo. Ne znam tko će od igrača ostati za naredne kvalifikacije, a ne znam ni hoću li ja ostati. Ti momci daju sve od sebe, a zauzvrat ne dobiju ništa. Cilj je odlazak na Svjetsko prvenstvo, no neke stvari se moraju mijenjati".

Priznaje da je fasciniran narodom i kulturom u BiH:

"Bosanci imaju puno toga za dati", dodao je Boesen na kraju razgovora za fla.de.