Mostar napokon dobiva svoj prvi polumaraton!

polumaraton
"Nakon Sarajeva, Banja Luke i Šuice, Hercegovina napokon dobiva svoj polumaraton" kazao je Franjo Lovrić, predsjednik organizacijskog odbora Prvog Mostar half marathona koji će, po njegovim riječima, afirmirati i ucrtati to područje na svjetsku atletsku mapu.

"Na ovaj način želimo pridonijeti daljnjoj afirmaciji Mostara i Hercegovine, ne samo u sportskom, već u gospodarskom i turističkom smislu. Brojni sudionici našeg maratona vidjet će koje potencijale Hercegovina ima i vjerujem kako će ovaj polumaraton postati tradicionalan" kazao je Lovrić, dodavši kako su njihov projekt podržali i Vlada HNŽ-a, Grad Mostar, te Policijska uprava Mostar.

Napomenuo je kako će se utrka održati 9. travnja, s početkom u 10 sati.

Utrka, u dužini 21 kilometar, započet će na mostu Vojno u Potocima a završit će ispred Trgovačkog centra „Mepas Mall". Utrka će sudionike voditi pored kulturno-povijesnih znamenitosti grada Mostara, a prolazit će preko ukupno pet mostarskih mostova.

"Mostar je poznat po svojim mostovima pa smo htjeli da i polumaraton bude obilježen njima" kazao je Lovrić, naglasivši kako je staza utrke pretežito ravna s ukupnom visinskom razlikom od 64 metra.

"Na utrci očekujemo oko 200 sudionika iz BiH i regije a za najbolje je osiguran bogati novčani i robni nagradni fond. Za prvo mjesto dobiva se 1000 maraka, za drugo 500, a treće 300 maraka" kazao je predsjednik organizacijskog odbora utrke.

Prijave za utrku mogu se izvršiti na internet stranici www.kinezis.ba ili preko Facebook stranice „Mostar Half marathon - polumaraton". Prijave će biti otvorene od 1. veljače, a startnina se kreće od 30 do 50 maraka, ovisno o vremenu prijavljivanja. Grupne prijave su jeftinije za pet maraka. Startnina uključuje: službenu majicu, okrjepu tijekom utrke i finišersku medalju.

Koordinator Prvog Mostar half marathona prof.dr.sc. Žarko Bilić pozvao je sve da se prijave na polumaraton jer, kako je kazao, trčanje je zdravlje te najzdravija sportska aktivnost.

"Za polumaraton treba vježbati oko 6 tjedana i može se svatko tko ima volje za njega pripremiti" poručio je Bilić.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić izrazio je zadovoljstvo što Sportski savez može pomoći u organizaciji tog jedinstvenog događaja za Mostar i Hercegovinu te zaželio organizatorima da manifestacija postane tradicionalna.