Vatreni nositelji kvalifikacija za Euro 2012.

Hrvatska, Vatreni, pogodak, namještanje utakmica, Njemačka liga, NS BIH, Komitet za normalizaciju, Ivan Beus, sead kajtaz, Ivica Osim, Dragan Kulina, Elvedin Begić, Darko Ljubojević, FIFA, Svjetsko prvenstvo, nogomet

Iako se nije plasirala na SP, Hrvatskoj je 11. mjesto na FIFA-ljestvici najboljih reprezentacija svijeta omogućilo status nositelja na ždrijebu skupina koji će se održati u Varšavi.

Uz, Hrvatsku nositelji su europski prvaci Španjolci, Nijemci, Nizozemci, Talijani, Englezi, Portugalci, Francuzi i Rusi, koji također nisu uspjeli izboriti plasman u Južnu Afriku. U drugoj jakosnoj sklupini su Grčka, Švicarska, Danska i Srbija koje putuju na SP, a Slovenija je tek u četvrtoj skupini.

Ždrijeb će se održati u nedjelju u varšavskoj Palači sporta i kulture, a 51 reprezentacija bit će podijeljena u devet izlučnih skupina, šest s po šest momčadi i tri s pet. Na EURO će se plasirati 14 reprezentacija, dakle svi prvaci skupina, potom najbolja drugoplasirana momčad iz svih skupina, te pobjednici četiri utakmice dodatnih kvalifikacija.

Jakosne skupine kvalifikacija za Euro 2012.
1. jakosna skupina: Španjolska, Njemačka, Nizozemska, Italija, Engleska, Portugal, Francuska, HRVATSKA, Rusija

2. skupina: Grčka, Češka, Švedska, Švicarska, Srbija, Turska, Danska, Slovačka, Rumunjska

3.skupina: Izrael, Bugarska, Finska, Norveška, Irska, Škotska, Sjeverna Irska, Austrija, BiH

4.skupina: Slovenija, Latvija, Mađarska, Litva, Bjelorusija,Belgija, Wales, Makedonija, Cipar

5. skupina: Crna Gora, Albanija, Estonija, Gruzija, Moldavija,Island, Armenija, Kazahstan, Lihtenštajn

6.skupina: Azerbejdžan, Luksemburg, Malta, Farski otoci, Andora, San Marino
net.hr