FOTO  Treće poluvrijeme Zrinjski-Sarajevo: Želim samo da doživIte sa svojom djecom ono što sam ja doživio sa svojim sinom

navijači Sarajeva

Ovim riječima počinje pismo koje je redakciji našeg portala HERCEGOVINA.info uputio čitatelj kao reakciju na događanja na utakmici HŠK Zrinjski-FK Sarajevo. Pismo prenosimo u cijelosti:

Volim nogomet i volim Zrinjski i to mi nitko neće oduzeti. Pratim sve utakmice Zrinjskog na domaćem terenu, a odem i na bliže gostujuće utakmice. Ovu subotu odlučio sam otići na derbi između Zrinjskog i Sarajeva, a na utakmicu sam poveo i svog maloljetnog sina. Iako sam bio u dilemi da li da ga povedem na utakmicu. a ipak sam ga poveo jer voli utakmice i Zrinjski. "Tata bit će ti dosadno bez mene", rekao mi je kada sam mu pokušao objasniti da ostane kod kuće. Nisu pomogla nikakva moja objašnjenja, pa sam ga poveo. S obzirom da smo na utakmicu došli par minuta prije početka, mjesta pod nadstrešnicom nije bilo pa smo sjeli na sektor do. Napominjem da u tom trenutku nije bilo gostujućih navijača, jer da ih je bilo sigurno ne bih sa djetetom sjeo na tribinu ispod njih.

Utakmica je počela i ništa nije dalo nagovijestiti da će dogoditi ružne stvari. Gostujući navijači su ušli na stadion nakon njenog početka, ali s obzirom da su na utakmici bile nazočne jake snage policije i redara mislio sam da će sve proći u najboljem redu.  Kada su gosti poveli počeli su sa bacanjem pirotehničkih sredstava na tribinu gdje sjede obični navijači. Bilo je na tom dijelu tribine još djece, ali i veliki broj žena. Prava je sreća da ima pametnijih od mene pa su izbjegli tu tribinu i otišli na drugi dio stadiona koji nije u dometu onih koji su nas zasuli pirotehnikom. Da je ta tribina bila ispunjena sigurno je da bi bilo stradalih, ali prva baklja je pala u prazan prostor nakon čega smo svi odlučili potražiti spas. Ta prva baklja pala je desetak metara od mene i moga sina, i sretan sam što smo nakon tog huliganskog čina prošli smo sa određenom dozom straha. Sarajevski mediji su preko ovoga čina koji je mogao izazvati nesagledive posljedice zažmirili na jedno oko i svoju pozornost usmjerili na dron sa zastavom.

Osudili su to iz samo njima znanih razloga, a divljaštvo navijača iz Sarajeva su namjerno prešutjeli. Policija također nije bila na nivou zadatka i nakon prve baklje su trebali izbaciti navijače Sarajeva sa stadiona. Na kraju je sve prošlo bez ozbiljnijih posljedica, a moglo je završiti tragično.

Nakon ovoga sasvim sigurno svoje dijete neću više voditi na utakmice, bar ne dok se uvjeti na stadionu ne poprave. Gospodi iz Sarajeva koji nakon svega huškaju i izmišljaju želim samo da dožive sa svojom djecom ono što sam ja doživio sa svojim sinom u svom gradu. Zrinjski nam nećete oduzeti i što nas više lomite mi ćemo ga voljeti još jače. Trn smo vam u oku jer smo ponosni Plemići i jer smo peterostruki prvaci ove države koju vi svojatate i činite sve da je svi drugi zamrze. Zbog takvih ova država i nema velikih šansi. Pozdrav vam iz grada prvaka.

HERCEGOVINA.info