To bi bilo bolesno: Svijet će ostati bez utakmica Reala i Barce!?

31.07.2014

Predsjednik Španjolske nogometne lige (LFP) Javier Tebas poručio je da Barcelona neće moći igrati u Primeri ako Katalonija postane nezavisna država.

Regija na sjeveroistoku Španjolske već dugo sanja odcjepljenje od ostatka države, a jedan od simbola njezine borbe je i Barcelona. Iako vodeće političke stranke u Španjolskoj nemaju namjeru dopustiti odvajanje Katalonije, separatističke težnje u toj pokrajini ne nestaju.

A ako se jednog dana i dogodi da Katalonije stekne neovisnost, više nećemo svjedočiti ''El Clasicu'', vječnom derbiju između Barcelone i Real Madrida, osim eventualno u europskim natjecanjima.

"Ne volim špekulirati o nemogućim stvarima. Katalonija će uvijek biti Španjolska", izrazio je Tebas svoje mišljenje u uvodu razgovora za AS, a potom se ipak okrenuo mogućnosti katalonske neovisnosti.

"Nisam zabrinut samo za Barcelonu, već i za Nastic, Gironu, Espanyol, Llagosteru i Sabadell. Ako ostanu na snazi današnja pravila, oni se neće moći natjecati u španjolskim nogometnim ligama. Morali bismo mijenjati sportske zakone. Andorra, primjerice, može igrati u našim ligama zbog specifične odredbe u zakonu. Drugih takvih odredbi nema. Barcelona se u početku sigurno ne bi mogla natjecati u Primeri, sve dok ne bi bio postignut sporazum između država", pojasnio je Tebas.

Sportski.net|TS|D. J.


loading...