Srbijanski nogometni huligani prijete da će "zapaliti cijeli Split"

01.11.2010

Huliganske bande iz Srbije obećavaju da će u četvrtak, zajedno s kolegama iz Sankt Peterburga, praviti nerede u Splitu i obračunati se s Torcidom prilikom gostovanja ruskog Zenita u Splitu u utakmici četvrtog kola Lige Europe, javio je jutros S Media.

U dogovoru s bandama iz Sankt Peterburga pristalice gotovo svih beogradskih klubova, kao i pojedinih nacionalističkih organizacija namjeravaju doputovati u Split i obračunati se s Torcidom, piše S Media i upozorava da "ukoliko hrvatska policija bude zakazala, kao što je talijanska 12. listopada u Genovi, a prijetnje huligana s obje strane se ostvare, u Splitu bi moglo doći do velike tragedije".

- Nije tajna da će naša pravoslavna braća prije odlaska u Hrvatsku svratiti u Beograd. Očekujemo ih već danas ili sutra, a onda zajedno krećemo put Splita. Ne bih otkrivao detalje, osim da će nas biti dovoljno da srušimo i zapalimo cijeli Split - kaže za beogradski desničarski tabloid Kurir pripadnik jedne beogradske navijačke skupine.

S Media upozorava kako je "najgore što ni Torcida neće sjediti prekriženih ruku".

- Navijači Hajduka već danima spremaju osvetu ruskim huliganima. Naime, prije nešto manje od dva tjedna Hajduk je gostovao u Rusiji, a domaći navijači su po gradu žestoko napadali Splićane - podsjeća S Media.

 izvor: večernji list

Tagovi: Torcida huligani
loading...